آموزش طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه
قورمه سبزی غذای خوشمزه و اصیل ایرانی است که کمتر کسی را می توانید پیدا کنید که این غذا را دوست نداشته باشد.
خورشت قورمه سبزی یک غذای اصیل و خوشمزه است که تقریبا تمام موادی که یک فرد برای بدنش نیاز دارد را تامین می کند.
می توان گفت این غذا در کل ایران به یک شکل پخته می شود و در بعضی مناطق موادی اضافه تر دارد که مناسب با ذائقه افراد آن منطقه می باشد
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی خوشمزه برای 4 تا 6نفر
سبزی قورمه سبزی شامل: تره، جعفری، کمی برگ چغندر یا اسفناج در صورت دلخواه، گشنیز، شنبلیله
هرچقدر سبزی تازه تر باشد طعم قورمه سبزی عالی تر است سعی کنید از سبزی تازه استفاده نمایید.
لوبیا چیتی یا قرمز ترجیحا چیتی : یک سوم لیوان (لیوان های دست دار معمولی)
پیاز: یک عدد ترجیحا درشت
پیاز در طعم قرمه سبزی بسیار تاثیر گذار است و مزه خورش قرمه سبزی را فوق العاده می کند.
می توانید ریز کنید یا رنده ، به نظر من رنده شود بهتر است هم در خورشت قورمه سبزی دیده نمی شود و هم طعم خوبی را که می خواهیم به خورش قورمه سبزی می دهد.
مواد لازم برای تهیه قورمه سبزی
شنبلیله خشک :یک قاشق غذا خوری
جالب است بدانید که شنبلیله به میزان قابل توجه و بالایی برای بالا بردن مقاومت بدن، کاهش چربیهای بدن و افزایش تودههای عضلاتی بدون چربی موثر است.
بدنیست بدانید که بوی خوش قورمه سبزی از این شنبلیله است
نمک و فلفل و ادویه : به میزان لازم
نمک را که انتهای غذا اضافه می کنیم برای اینکه مانع پخت گوشت نشود اما ادویه ها را هنگام سرخ کردن پیاز اضافه نمایید طعم بهتری به غذا می دهند
ادویه ها شامل زردچوبه ، کاری ، فلفل قرمز و فلفل سیاه باشد .
حتما از فلفل سیاه که گرم است در خورش قورمه سبزی استفاده کنید تا اثر چاق کنندگی و طبع سرد برنج را از بین ببرید .
لیمو عمانی : 4 الی 5 عدد
گرد لیمو :به اندازه کافی
روغن : به اندازه لازم
روغن برای سرخ کردن گوشت و سبزی استفاده می شود.
طرز تهیه خورش قرمه سبزی
برای طبخ خورش قورمه سبزی بهتر است که لوبیا چیتی را از شب قبل پاک کرده و در آب بخیسانیم و آبش را چند بار عوض کنیم تا نفاخی لوبیا را از بین ببرد.
سپس با آب و نمک لوبیا چیتی را می گذاریم بجوشد.
لیمو عمانی را در لیوان آب می گذاریم تا نرم شود البته با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد می کنیم .
پیاز را رنده یا ریز کرده و در روغن سرخ می نماییم و ادویه ها به غیر از نمک را به آن اضافه می کنیم .
گوشت را که از قبل خرد کرده ایدبا پیاز تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و آب از آن خارج شود.
دستور پخت خورشت قورمه سبزی خوشمزه
لوبیا چیتی ها را به گوشت و پیاز اضافه می کنیم و با کمی آب می گذاریم کمی پخته شود.
سبزی های قورمه سبزی را که از قبل شسته و خرد نموده ایم سرخ می کنیم اگر از سبزی فریزر شده استفاده می کنید قبل از باز شدن یخ آن را در روغن قرار داده و سرخ کنید تا سبزی شما بعد از سرخ شدن سیاه رنگ و لاستیکی شکل نشود.
وقتی گوشت و لوبیای خورش قورمه سبزی نیم پخته شده سبزی را اضافه کنید و همین طور لیمو عمانی و آب بیشتری بیافزایید و بگذارید خورش قرمه سبزی با حرارت کم کاملا پخته شود و جا بیاتد و روغن بیاندازد.
بهتر است خورش قرمه سبزی را از زمان زودتری بار بگذارید تا نتیجه مطلوبتری نصیب شما شود.
وقتی خورش قورمه سبزی پخته و جاافتاده شد نمک را اضافه کنید تا طعم مطلوب خود را بدست آورید
نکات مهم در طبخ خورشت قورمه سبزی
همان طور که اشاره شد تازه بودن سبزی خورشت قورمه سبزی بسیار در طعم آن موثر است و ویتامین های سبزی بهتر حفظ شده است و اینکه سبزی ریز خرد شده باشد چون باعث می شود خورش قورمه سبزی بهتر جا بیافتد.
آب خورشت را یک جا اضافه کنید و در انتهای پخت آب اضافه نکنید تا طعم بهتری داشته باشید.
بهتر است اگر می خواهید سبزی قورمه سبزی را فریزر کنید سرخ نشده این کار انجام دهید تا سالم تر و خوش رنگ تر باشد
زیرا روغن مایع نباید یخ بزند و برای سلامتی مضر است .
شنبلبله خورش زیاد نباشد زیرا باعث تلخی قورمه سبزی می شود.
نسبت سبزی های در قورمه سبزی بستگی به ذائقه افراد خانواده دارد.ولی در به هر حال اگر تره زیاد باشد طعم خورش تند می شود. اسفناج زیاد به خورش، مزه خورش آلو اسفناج می دهد. شنبلیله زیاد خورش را تلخ می کند و بوی گشنیز هم در خورش قورمه سبزی نباید خیلی محسوس باشد.
در ضمن اگر اگر سبزی قورمه سبزی موقع خرد کردن آب انداخت آب آن را دور نریخته و به خورش اضافه کنید.
هنگام خاموش کردن شعله می توان قطعه هایی از یخ به خورش اضافه کرد تا روغن خورش قرمه سبزی به سطح خورش بیاید.
ارزش غذایی مواد خورشت قورمه سبزی
لوبیا : اصلا مهم نیست که در این غذا از چه نوع لوبیایی استفاده نمایید، لوبیا سرشار از فیبر، کلسیم و پروتئین گیاهی می باشد و حتی اگر کسی اهل خوردن گوشت نباشد، تمامی مواد موردنیاز بدنش را از این غذا دریافت می نمایید و این عالی است .
سبزی قورمه سبزی : علاوهبر آن حاوی مقادیر فراوانی آهن، فسفر و ویتامین D است و با آنکه مقدار آن در بین دیگر سبزیجات کم است اما اثر تقویتی آن کاملا موثر است. درعین حال شنبلیله مانند یک داروی گوارشی برای بدن شما عمل می نمایدو اشتهاآور و کاهشدهنده فشارخون است. سایر سبزیجات نیز در کنار شنبلیله علاوهبر تامین ویتامینها و املاح مورد نیاز بدن را تامین میکنند.وجود شنبلیله هم خورشت قرمه سبزی را برای افراد دیابتی مناسب می نماید. این سبزی در گذشته ها ، داروی مرض قند بوده است
خواص مواد خورش قورمه سبزی
تره قورمه سبزی، برای عفونت های بدن خوب است، به خصوص در ماه محرم که چند سالی است با فصل زمستان هم زمان شده و خیلی از مردم سرما خوردگی دارند.
گوشت :در قورمهسبزی عموما از گوشت گوسفندی و گاهی گوشت گوساله استفاده می گردد گوشت قرمز پروتئین بدن را تامین کرده و منبعی غنی از آهن، روی و سلنیوم است.این غذا با گوشت گوسفندی بسیار لذیذ است اما گوشت گوسفند در خورش آب می شود و ریزتر به نطر می آید.
پیاز: ضدعفونیکننده سیستم گوارشی و اشتهاآور است و در کنار سبزیجات مکمل بسیار مناسبی به حساب می آید.
برنج: خورش قورمهسبزی با برنج سرو میشود، برای همین کربوهیدرات مورد نیاز بدن را تامین و به همراه خورش، بسته غذایی کاملی را ارائه میدهد که کمنظیر می باشد.
نکات ریزی که در مورد چاشنی قورمه سبزی باید بدانید:
۱ ـدر خورش قورمه سبزی معمولا به عنوان چاشنی فقط از لیموعمانی استفاده می کنند.
۲ ـبرای خوش طعم شدن خورش قرمه سبزی لیمو عمانی همراه با آبغوره استفاده می گردد
۳ ـ از غوره استفاده می شود(که به قورمه سبزی غوره معروف می باشد و در این صورت معمولا لوبیای چشم بلبلی است).
۴ ـ به یاد داشته باشید که به کار بردن رب گوجه فرنگی همراه با لیموعمانی ، از میزان رنگ سبزی خورش قورمه سبزی می کاهد.
۵ ـ همین طوراز گرد لیموعمانی در قورمه سبزی استفاده می شود که البته رنگ خورش را تیره می کند.
۶ ـ بعضی نیز در خورش قورمه سبزی از چاشنی آب نارنج استفاده می نمایند .
آموزش طرز تهیه قورمه سبزی خوشمزه
- ۹۵/۰۸/۰۵